BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
 

 
1 - 2 - 3
 
Clatite
 
Gris cu lapte

Ingrediente : 250 gr faina, 3 oua, 50 ml ulei, 30 ml rom, 600 ml lapte, 200 ml smantana, sare

Mod de preparare : Presupun ca asta stiti :))

 

Ingrediente : 4,5 cani lapte, 1 cana gris, 5 linguri zahar, 1 zahar vanilat.

Mod de preparare :

1. Se pune la fiert laptele cu zaharul si vanilia . Cand clocoteste se pune in ploaie grisul si se amesteca repede ca sa nu faca cocoloase. Se lasa la foc mic 15-20 minute, amestecand continuu pana cand se ingroasa.

2. Se poate servi cald sau rece, eventual cu sirop si boabe de visine din dulceata.

 
Pizza
 
Placinta cu mere
Ingrediente :

pentru o tava de aragaz : 1 cana apa calduta, 2 cani faina, 1 cubulet de drojdie proaspata, 1 varf de cutit cu sare.

Umplutura : 150g sunca, 50g bacon, 150 mozzarela sau cascaval, 25g branza telemea, 100 ml sos de rosii, 1 cutie mica de ciuperci, 10 masline, 2 oua, 1 rosie, 1 ardei, piper, oregano.

Mod de preparare :

1. Se pune apa calduta si se dizolva drojdia si sarea . Se adauga 1,5 cani de faina , se amesteca, iar restul de faina se pune putin cate putin pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune undeva sus (pe dulapul suspendat), la caldura, sa creasca cam 60–90 minute.

2. Se taie sunca , ciupercile , maslinele , rosia , ardeiul . Se pot amesteca cu ouale batute, sau se pot pune intregi deasupra. Cand coca este gata se intinde cu mainile date prin faina (sau pe planseta daca vreti) si se pune in tava data numai cu ulei. Se unge coca cu sos de rosii amestecat cu piper si oregano (daca e acrisor adaugati putin zahar) apoi se pun ciupercile, sunca, maslinele, branza . Se rade cascavalul si se orneaza cu rosie si ardei taiate felii. Se da la cuptor la foc mediu 25–35 de minute.

  Ingrediente :

Foi : 15 linguri de apa minerala sau sifon, (150 ml) 15 linguri de faina cu varf, (425 g) 7 linguri de ulei, 50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina.

Umplutura : 10 mere mari, 6-8 linguri de zahar, 1 ligurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare :

Foile :1. Se face o coca din apa minerala , faina si ulei . Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.

2. Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.

3. Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.

Umplutura :4. Se rad merele , se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama. Daca nu aveti timp puneti un strat de pesmet pe prima foaie in tava. Daca e prea multa zeama, exista riscul ca foaia de jos sa nu se coaca.

5. Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se pune prima foaie in tava, merele (calite), a doua foaie si se da la cuptor la foc mic-mediu (375°F) cam 45 minute. Cand s-a rumenit este gata.