BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 

 
1 - 2 - 3
 
Crema de zahar ars
 
Capsuni trase in ciocolata

Ingrediente : 6 oua, 200 g zahar + 3 linguri, 1 l lapte, 1 zahar vanilat.

Mod de preparare :

1. Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.

2. Se amesteca cu mixerul ouale , laptele , zaharul , vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider.

 

Ingrediente : 15 capsuni mari, 100 g ciocolata alba sau cu lapte

Mod de preparare :

1. Se rupe ciocolata in bucati mai mici. Se topeste in bain marin sau in cuptorul cu microunde - se pune la cea mai mica putere aproximativ 5 minute. Se opreste dupa 2 minute si se amesteca.

2. Se spala capsunile si se usuca bine. Se tavalesc prin ciocolata tinandu-le de codita sau de frunzulite. Se pun pe o bucata de pergament si se dau la frigider pana se intareste ciocolata, aproximativ o ora.

 
Saleuri/Saratele
 
Pricomigdale

Ingrediente : 250g margarina 250 g branza de vaci 12 linguri de faina 1 lingurita rasa sare 1 ou mac / chimen / cascaval ras

Mod de preparare :

1. Se face o coca din margarina , branza de vaci , faina si sare . Se lasa la rece cam o ora.

2. Se imparte coca in 2-3 parti. Pe planseta se presara faina si se intinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasa la rece. Se bate oul intr-o canuta. Se unge cu o pensula foaia cu ou batut, apoi se pune dupa preferinta mac / chimen / susan / cascaval ras . Se taie cu dosul lamei cutitului betigase 1x10 cm sau cu cutitul special, ondulat pentru taiat coca.

3. Tava se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. Daca aveti mai multe tavi folositi-le. Atentie daca le puneti pe 2 gratare ca cele de sus se coc mai repede. Se dau la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.

Sugestii : Merg foarte bine cu bere!! :D

 

Ingrediente : 250 g nuci sau migdale date prin masina de biscuti, 6 albusuri, 3 linguri de faina cu varf, 10 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare :

1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul/telul pana se intareste (ca la bezea).

2. Se adauga faina , nucile si zaharul vanilat se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase.

3. Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare cu o lingurita sau cu un cornet cu sprit.

4. Se coc la foc mic-mediu, 300°F. Se pot lipi cate doua cu crema de ciocolata (Nutella) la mijloc.